Welkom in onze winkel | De Linie 52 GORINCHEM​

MAC & CHEESE MET BROCCOLI EN BLOEMKOOL

MET PURE JERSEY VOL PIKANT : VEGETARISCH RECEPT

  • INGREDIENTEN (4 personen)
  • 125 gr Pure Jersey Vol Pikant, geraspt + wat extra voor topping
  • 150 gr pasta naar keuze
  • halve broccoli
  • halve bloemkool
  • 45gr boter
  • 2-3 el bloem
  • 400ml halfvolle melk
  • halve tl chilipoeder
  • halve tl verse tijm
  • 2 el panko
  • 25gr hazelnoten gehakt
  • 20gr boter gesmolten
  • peper en zout

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 200 ˚C en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes totdat het beetgaar is. Giet af en laat uitlekken.
 
Maak ondertussen een kaassaus door de 45 gram boter te smelten in een pannetje en voeg hier bloem aan toe tot het bij elkaar komt en net geen klont vormt. Bak dit even door om de bloem te garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer elke keer goed door. Het moet een dikke gebonden saus worden. Misschien heb je minder melk nodig, dus houdt het goed in de gaten en stop wanneer je denkt dat het goed is. Het moet qua dikte een beetje op yoghurt lijken. Haal de pan van het vuur en roer de chilipoeder, de geraspte kaas en de verse tijm erdoor.
 
Doe de gesmolten boter (de 20 gram) samen met de panko en de gehakte hazelnoten in een kom bij elkaar en roer goed door. Voeg hier nog wat extra kaas aan toe.

Doe de kaassaus bij de uitgelekte pasta en roer het geheel door. Doe daarna de groenten erbij en roer door erdoorheen. Wanneer dit is gedaan, mag dit alles in een ovenschaal en het kruimmengsel van de panko, hazelnoten en kaas eroverheen.
 
Zet voor 20-25 minuten in de oven of tot het een goudbruin korstje heeft. Eetsmakelijk! 

Bron: www.purejerseykaas.nl

Verder lezen

Maak plaats voor Nederlandse kaas

Nederlandse kaas is wereldwijd bekend en beroemd. Van Amerika tot aan Japan, in elke supermarkt vind je wel een stuk oer-Hollandse Gouda of Edam. Maar...

Wilde wijnen | Wijn-spijs tips

NA FRISSE WITTE WIJNEN EN ROSÉ AFGELOPEN ZOMER, IS HET NU WEER TIJD VOOR VOLLE, STOERE RODE & WITTE WIJNEN: HET WILDSEIZOEN IS WEER BEGONNEN!...

Confit de Canard à l’Orange

Confit de canard, oftewel gekonfijte eendenbout, is een typisch Franse delicatesse, waarbij de eendenbout wordt gegaard en bewaard in het eigen vet. Ingeblikt zijn eendenbouten...

Abonneer op onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste events en de beste acties.