JOUW PERFECTE BORRELPLANK

Dit is dé manier om de beste borrelplank te maken

Met een goed glas – of twee glazen – wijn en je dag kan niet meer stuk. Genieten!

Tijd om te borrelen! De perfecte borrelplank bestaat eigenlijk niet, want er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en iedereen heeft zijn eigen smaak. Je kunt natuurlijk wel heel dicht bij de perfecte borrelplank komen. En dat doe je zo.

Kaas is leven

Kaas is een onmisbaar ingrediënt op de borrelplank. Toch moet je op aardig wat dingen letten bij het voorschotelen. De kaas is het lekkerst als hij op kamertemperatuur geserveerd wordt. Haal hem dus ongeveer twee uur van tevoren uit de koelkast. Schik bij het opdienen de kaas van mild naar pittig zoals brie en Gorgonzola, zodat de gasten weten waar ze aan toe zijn. Het is trouwens sowieso leuk om een variatie kazen in huis te halen die verschillen in smaak, pittigheid, hardheid, vorm of zelfs in land van herkomst.

Vleeswaren

Er bestaan tal van vleeswaren, maar ook hier is een variatie aan meestal de beste keuze. Combineer droge met vette worst en rauwe ham met worst of zelfs smeerbaar vlees als paté. Daarnaast is het ook leuk om eens te experimenteren met specialere smaken, zoals de droge worsten van Brandt & Levie.

Fruit en groentes

Even een kleine verfrissing tussen de vullende kazen en worsten door. Een stuk groente of fruit doet het altijd goed. Ook omdat je ‘t kunt combineren met de andere ingrediënten op de plank. Voorbeelden zijn meloen met ham, tomaat met mozzarella, olijven met feta en ga zo maar door.

Brood

Ook met brood kun je goed variëren, afhankelijk van wat er op je plank ligt natuurlijk. Om iets meer smaak toe te voegen in redelijk neutrale ingrediënten, of om een goede smaakcombinatie te creëren is het lekker om voor een brood met smaak te gaan. Voorbeelden hiervan zijn tomaten-, vijgen- of knoflookbrood. Wil je het wat luchtiger houden? Ga dan voor crackers, soep- of kaasstengels.

Dips op de dips

Voeg smeersels en dips toe en zorg dat ze goed bij jouw ingrediënten passen. Het leukst is natuurlijk om ze zelf te maken. Ga eens voorbij de simpele kruidenboter en maak zelf chutneys, tapenades en pesto’s. Zeker weten dat je gasten dit waarderen!

Extra

Behalve de ingrediënten die we hierboven aanbevelen zijn er natuurlijk ook nog andere spijssoorten die je aan je borrelplank toe zou kunnen voegen. Denk hierbij aan nootjes, chips, wraps of vis. Kies vooral wat jij zelf lekker vind en kijk dan naar wat goede combinaties zijn. Zo kom je al gauw op jouw perfecte borrelplank uit.

PROOST:

Wist je dat er een mogelijkheid is om een borrelplank te bestellen bij Savourer. Compleet, vers en kant-en-klaar zo op tafel. Zonder zorgen, en niet ongezellig alleen in de keuken, maar geniet je mee met al het lekkers en je gasten!

We hebben een mooie e-book gemaakt met allerlei tips & recepten om een geslaagd feestje te kunnen creëren.

Meld je via deze link aan en je ontvangt deze mini-gids vol heerlijke tips & tricks in je mailbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *