BORRELHAPJES

MANZANILLA OLIJVEN TAPENADE MET CITROENOLIE

Heerlijke tapenade voor op een broodje of toastje. Stukje kaas en een worstje er bij, en het word een mooie avond!

INGREDIËNTEN:

  • 200 GRAM GROENE OLIJVEN VAN MANZANILLA
  • 2 EETLEPELS KAPPERTJES
  • 3 ANSJOVISFILETS
  • HALF BLOKJE FETA
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • 1/2 RODE PAPRIKA
  • 2 EETLEPELS CITROEN OLIE

BEREIDINGSWIJZE:

Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukken.

Hak de olijven, de ansjovis, de feta en de knoflook fijn.

Doe alle ingrediënten in een kom en maal ze fijn tot een mooi dikke tapenade.

Maak af met citroen olie voor en fris tintje

Serveer met stokbrood of crostini.

GEFRITUURDE OLIJVEN IN PANKO

Origineel borrelrecept

INGREDIENTEN:

  • LEKKERE OLIJVEN
  • PANKO OF BROODKRUIM OF PANEERMEEL
  • EI
  • BETIS OLIJFOLIE

BEREIDINGSWIJZE:

Haal olijven door losgeklopt ei en schud overtollig ei af, er hoeft maar een dun laagje omheen te zitten. Rol de olijven door broodkruim of panko. Frituur de olijven in Betis bakolie op hoog vuur goudbruin. Laat ze uitlekken en serveer warm. Lekker met een frisse yoghurt dip met munt en citroensap!

PROOST:

Wist je dat er een mogelijkheid is om een borrelplank te bestellen bij Savourer. Compleet, vers en kant-en-klaar zo op tafel. Zonder zorgen, en niet ongezellig alleen in de keuken, maar geniet je mee met al het lekkers en je gasten!

We hebben een mooi e-book gemaakt met allerlei tips & recepten om een geslaagd feestje te kunnen creëren.

Meld je via deze link aan en je ontvangt deze mini-gids vol heerlijke tips & tricks in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *