Als het koude natte herfstweer er weer is dan hebben wij zin in comfortfood. De maaltijdsalades verdwijnen van tafel en maken plaats voor stoofpotten en eenpansgerechten.
INGREDIËNTEN:
- 2 DIKKE HAASKARBONADES
- BETIS BAKOLIE
- FLINKE KLONT ROOMBOTER
- 50 ML SAVOURER BALSAMICO OF TOMAATAZIJN
- HANDVOL CHERRYTOMATEN, GEHALVEERD
- HANDVOL OLIJVEN, GESNEDEN
- 50 GRAM OUDE BROKKELKAAS (WEYDELAND UNIECK
- ZOUT EN PEPER
- SCHEUTJE WATER
- KOEKENPAN
BEREIDINGSWIJZE
- Dep de karbonades goed droog en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit de bakolie samen met de roomboter in een ruime koekenpan.
- Bak de karbonades op hoog vuur, 2 minuten aan elke kant, blus het braadvocht met een scheutje water en draai het vuur lager.
- Voeg de tomaatazijn en voeg een handvol, in plakjes gesneden olijven toe en vermeng dit met het afgebluste braadvocht.
- Doe de gehalveerde cherrytomaatjes in de pan en laat het gerecht nog een minuut of 5 smoren.
- Draai het vuur uit en leg de plakken brokkelkaas op de karbonades. Laat even rusten en serveer uit de pan.
Variatie:
- Vervang de tomaatazijn door ‘gewone’ balsamico en roer er nog 2 eetlepels goede pesto door. Zelfgemaakt natuurlijk het lekkers, maar de pesto con fromagio van Biagi is ook erg lekker (verkrijgbaar in onze winkel).
- Blus het braadvocht met Calvados in plaats van water en vervang de tomaatazijn door ciderazijn. Serveer met een zelfgemaakte, grove appelcompote.