KARBONADES MET BROKKELKAAS

Als het koude natte herfstweer er weer is dan hebben wij zin in comfortfood. De maaltijdsalades verdwijnen van tafel en maken plaats voor stoofpotten en eenpansgerechten.

INGREDIËNTEN:

  • KOEKENPAN

BEREIDINGSWIJZE

  • Dep de karbonades goed droog en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit de bakolie samen met de roomboter in een ruime koekenpan.
  • Bak de karbonades op hoog vuur, 2 minuten aan elke kant, blus het braadvocht met een scheutje water en draai het vuur lager.
  • Voeg de tomaatazijn en voeg een handvol, in plakjes gesneden olijven toe en vermeng dit met het afgebluste braadvocht.
  • Doe de gehalveerde cherrytomaatjes in de pan en laat het gerecht nog een minuut of 5 smoren.
  • Draai het vuur uit en leg de plakken brokkelkaas op de karbonades. Laat even rusten en serveer uit de pan.
     

Variatie:

  • Vervang de tomaatazijn door ‘gewone’ balsamico en roer er nog 2 eetlepels goede pesto door. Zelfgemaakt natuurlijk het lekkers, maar de pesto con fromagio van Biagi is ook erg lekker (verkrijgbaar in onze winkel).
  • Blus het braadvocht met Calvados in plaats van water en vervang de tomaatazijn door ciderazijn. Serveer met een zelfgemaakte, grove appelcompote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *