Plaattaart van courgette.

Een lekkere vegetarische plaattaart die goed bij het voorjaar past. Een knapperige bodem, romige onderlaag met pesto, gegrilde groente en gegratineerde Jersey kaas.

2 personen 
30 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 80gr Pure Jersey Vol Pikant (verkrijgbaar in onze winkel)
  • 1 courgette
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100gr ricotta
  • 1,5 el groene pesto (verkrijgbaar in onze winkel)
  • 2 el pijnboompitten
  • 0,5 citroen
  • 1 ei
  • handje verse spinazie (garnering)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schaaf de courgette in plakken en bestrooi ze met zout. Hierdoor gaat de courgette zweten, er komt vocht los. Dep de plakken courgette na 10 minuten droog met keukenpapier. Draai de plakken om, bestrooi dit nogmaals met zout en dep hierna ook droog.

Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met ricotta. Verdeel hierover de groene pesto.

Beleg het bladerdeeg met plakjes geschaafde courgette. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geraspte Pure Jersey Vol Pikant en pijnboompitjes. En besprenkel tot slot met het sap van de citroen.

Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.

Verwarm de plaattaart hierna 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is en de Jersey kaas gesmolten is. Verdeel als de plaattaart uit de oven komt een handje verse spinazie over de plaattaart.

Bron: www.purejerseykaas.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.