Winterse Tartiflette met reblochon

Hét ultieme Franse wintergerecht, die je in een handomdraai op tafel zet. Serveer met charcuterie, augurken en een frisse salade en bon appétit!

INGREDIËNTEN (8-10 PORTIES) • 1,2 kg voorgekookte kruimige aardappelen, zeer fijngesneden • 300 g gerookte spekjes • Klontje boter • 2 uien, fijn gesneden • 2 teentjes knoflook, geperst • 350 g reblochon kaas, in lange repen gesneden • 550 ml slagroom • 75 ml droge witte wijn

ZO MAAK JE HET:

1. Kook de gesneden aardappelen 3 minuten in kokend water, laat uitlekken op keukenpapier en laat ze uitstomen tot koel genoeg om vast te pakken.

2. Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier, behoud het vet. Voeg boter toe, verlaag het vuur, bak de fijngesneden uien 10 minuten tot zacht en goudbruin, voeg knoflook toe voor 2 minuten. Zet het vuur uit en roer de spekreepjes erdoor.

3. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Leg een royale laag aardappelen in een grote ovenschaal. Strooi wat van het spek-uienmengsel eroverheen, leg dan wat kaasrepen erbovenop. Giet er wat room en wijn over, breng goed op smaak met zwarte peper en een beetje zout, herhaal dan de lagen totdat alles op is. Eindig met de bovenste laag aardappelen bedekt met room. Bestrooi met een beetjegrof zeezout.

4. Bak de tartiflette gedurende 1,5 uur tot hij goudbruin en knapperig is aan de bovenkant en de room borrelt. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan alvorens te serveren.

🍷 Wijn-tip: de Château Pesquié Terrasses Rouge is met zijn sappige en kruidige karakter, de perfecte match bij deze tartiflette!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *