Confit de Canard à l’Orange

Confit de canard, oftewel gekonfijte eendenbout, is een typisch Franse delicatesse, waarbij de eendenbout wordt gegaard en bewaard in het eigen vet. Ingeblikt zijn eendenbouten langer houdbaar en behouden ze de heerlijke, typische eendsmaak. Omdat het ingeblikte vet hard is, raden we aan de blikken voor gebruik in heet water te plaatsen. Zo wordt het vet zacht en kan je makkelijk de poten eruit halen. Gooi het vet niet weg, maar bewaar in een pot om er later aardappeltjes in te bakken. Ingrediënten (4 personen): 4 Confit de Canard 50 gr boter 1 ui 1 teen knoflook 1 wortel Peterselie 100 gr bleekselderij 1 laurierblaadje 1 takje tijm 2,5 dl droge witte wijn 0,5 l gereduceerde (gevogelte) bouillon 2 sinaasappels Bereidingswijze: * Snipper de ui, knoflook en snijd de groenten fijn. *Verwijder het overtollige vet van de poten. * Breng op smaak met peper en zout en braad rondom bruin in boter. * Voeg gesnipperde ui, knoflook en fijngesneden groente toe. Laat circa 10 min. aanfruiten, regelmatig omscheppen. * Blus af met wijn en bouillon. * Voeg het laurierblad en de tijm toe en laat het geheel 75 minuten in een afgedekte pan stoven. * Snijd voor de saus flinters van de sinaasappelschil. * Pers de sinaasappels. Breng het sap met de suiker en de flinters sinaasappelschil aan de kook. * Haal de eend uit de pan. Zeef het braadvocht, voeg het sinaasappelsapmengsel toe en breng het geheel nogmaals aan de kook. Eet smakelijk! Geniet ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *