ECHT ZO GENIETEN!
INGREDIËNTEN:
- 4 KOGELBIEFSTUKKEN, IN PLAKJES
- 2 EL OLIJFOLIE (Foggia)
- 75 GRAM PANCETTA, IN STUKJES
- 2 SJALOTTEN, IN RINGETJES
- 1 EL VERSE TIJMBLAADJES
- 50 ML RODE PORT
- 125 GRAM MASCARPONE
- 250 GRAM PAPPARDELLE (PASTA)
- 50 GRAM GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
BEREIDINGSWIJZE:
- Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten.Schep ze uit de pan op een bord.
- Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 minuten mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
- Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en serveer de kaas apart erbij.
bron: foodelicious.nl