Waarom kopen bij de speciaalzaak?

Waar vindt u eigenlijk de lekkerste kaas van Nederland?

Aantrekkelijker:

Speciaalzaken maken een winkelgebied aantrekkelijker. Dat vinden acht op de tien consumenten. Consumenten kiezen vooral voor een speciaalzaak vanwege de kwaliteit en ambachtelijkheid, bevestigt het ABN Amro-onderzoek. Daar wil de meerderheid extra voor betalen. Daar kunnen speciaalzaken zich dus op onderscheiden, adviseert Hofstede. ‘Dus ga niet doen wat supermarkten ook doen: er kan er maar één de goedkoopste zijn’, zegt hij. ‘Ga vooral voor de hoge kwaliteit, service en producten die elders niet aangeboden worden.’

Kwaliteit & passie:

Als speciaalzaak is het lastig opboksen tegen de ruime openingstijden van de supers. Het wapen dat je als speciaalzaak moet inzetten: ‘Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit’.

Een supermarkt verkoopt ook kaas; wij verkopen iets meer: ambacht en mooie producten. Ons uitgebreide en diversiteit in het assortiment bestaat uit een groot aantal bekende Hollandse kazen en buitenlandse kazen. De scholing van het personeel, vakbekwame mensen die weten waar ze over praten, die een passie voor lekker eten hebben: die kennis vind je in de supermarkt niet.

Lekkerste & eerlijkste kaas van Nederland:

Waar vindt u eigenlijk de lekkerste kaas van Nederland? Nederland staat overal ter wereld bekend om de lekkere kazen die hiervandaan komen. Zo kent iedereen Goudse kaas en Edammer kaas. Waar kunt u al deze Hollandse kazen het beste kopen? Dat doet u bij de kaasspeciaalzaak!

Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt onze CONO kaas nog lekkerder. Van deze duurzame weidemelk maken ze op de traditionele manier kaas. Dat doen zij met behoud van ambachtelijke tradities en met gebruik van de meest duurzame, moderne technieken. Dat doet de CONO Kaasmakerij op hun eigen unieke wijze. Zo roeren ze de wrongel nog met de hand.

De basis van onze kaas krijgt meteen de tijd om smaak en ‘smedigheid’ te ontwikkelen. Smaak is het allerbelangrijkste! Daarom vind je de lekkernijen uit onze winkel ook niet zo snel bij een supermarkt. Wij vinden het welzijn van de dieren erg belangrijk. We selecteren de kazen zoveel mogelijk op weidegang. Heeft u zin in een boerenkaas uit Nederland, een uitloopkaasje uit Frankrijk of een heerlijke Zwitserse kaas voor de kaasfondue? Wij verkopen het allemaal!

Service:

= alles wat een ondernemer doet voor een klant na een aankoop. In speciaalzaken komt u naast vakmanschap, passie ook Service met een hoofdletter tegen.

WIST U DAT WIJ:

Met u mee naar de auto lopen als u uw handen al vol heeft

Kaas vacumeren indien u dit wenst

Cadeau’s feestelijk voor u inpakken

Bezorgenservice: uw boodschappen thuis bezorgt

Uw klacht nemen wij serieus

Duurzaamheid:

Om het beste van de natuur te geven wordt onze Noord-Hollandse kaas (Weydeland) op duurzame wijze, in een natuurlijk en eerlijk proces bereidt en gerijpt. Daarbij is de keten van koe tot kaas gewaarborgd. Deze keten kent 3 duurzame elementen:

1. Met liefde voor de koe

Voeding: De belangrijkste voedeselbron voor koeien is mals gras. Gras zit vol met belangrijke voedingsstoffen die koeien nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de melk de juiste balans van eiwitten en vetten heeft.

  • Weidegang: Onze Noord-Hollandse kaas is gemaakt van 100% weidemelk. De koeien staan maar liefst 180 dagen per jaar en 12 uur per dag in de wei te grazen. Dit is veel langer dan de minimale norm in Nederland (120 dagen per jaar miminaal 6 uur per dag).

2. Met liefde voor de mens
Ook de boeren staan centraal in dit proces. Kennis van duurzaamheid, het belonen van een duurzame bedrijfsvoering en hier een goede boterham aan verdienen zijn belangrijk.

  • Eerlijke prijs: Op het moment dat de melk wordt opgehaald, bepalen de vet- en eiwitgehaltes hoe goed de melk is. De boer wordt hier voor beloond en zal altijd een eerlijke prijs krijgen voor zijn melk. Op deze manier worden de boeren aangezet de beste kwaliteit melk te leveren en zelf een goede boterham te kunnen verdienen.
  • Kennis van duurzaamheid: Jaarlijks organiseert CONO Kaasmakers diverse workshops voor de boeren om draagvlak en expertise te creëren voor duurzaam ondernemen. Tijdens de workshops krijgen de boeren handvatten om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. Daarbij staat het delen van expertise en het overbrengen van kennis centraal. CONO beloont zelfs de boeren voor behaalde resultaten op het gebied van duurzaamheid.

3. Met liefde voor het land
Het Nederlandse landschap kenmerkt zich door uitgestrekte graslanden met koeien. Dit beeld moet blijven bestaan en om die reden staan koeien in de wei, wordt het beste uit de natuur gehaald zonder deze aan te tasten en zijn de bedrijfsprocessen zoveel mogelijk duurzaam.

  • Kringloop kompas boerderijen
    De boeren zetten zich in om op hun bedrijf een kringloop te creëren waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maken van de ‘natuurlijke’ mogelijkheden. Ze putten uit voedzaam gras, vruchtbare koemest en creëren zo een gezonde bodem zodat kunstmest en krachtvoer tot een minimum beperkt blijven. Op deze manier wordt de ‘footprint’ sterk verminderd zodat ook volgende generaties kunnen putten uit de natuur. Het kringloop kompas is daarbij de graadmeter waarmee de impact op het milieu per bedrijf kan worden gemeten.
  • Groen transport
    Om de melk op een duurzame wijze te transporteren naar de kaasmakerij vervoeren de melkwagens meer melk met minder CO2 uitstoot. In dit kader draagt CONO Kaasmakers zelfs het keurmerk: Lean and Green bedoeld voor transporteurs die de uitstoot van het broeikasgas CO2 helpen verminderen. Tevens hebben het Nieuwe Rijden en het BI-fuel systeem zijn intrede gemaakt, waardoor 10% minder uitstoot van roet en 6% minder uitstoot van broeikasgassen ontstaat.

PROOST:

Wist je dat er een mogelijkheid is om een borrelplank te bestellen bij Savourer. Compleet, vers en kant-en-klaar zo op tafel. Zonder zorgen, niet ongezellig alleen in de keuken, geniet je mee met al het lekkers en je gasten!

We hebben een mooie e-book gemaakt met allerlei tips & recepten om een geslaagd feestje te kunnen creëren.

Meld je via deze link aan en je ontvangt deze mini-gids vol heerlijke tips & tricks in je mailbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *